КОНКУРС ЧИТЦІВ ФЕОДОСІЇВСЬКОЇ ГРОМАДИ

10 березня 2023 року у Феодосіївській громаді відбувся другий огляд-конкурс читців «В сім’ї вольній, новій», присвячений пам’яті Тараса Григоровича Шевченка.

Надзвичайно приємно було слухати виступи юних шанувальників поезії великого Кобзаря. В загалі, віковий діапазон учасників конкурсу цього року вражає. Наймолодшій учасниці було 4,5 років, а найстаршим учасницям – 73 роки. Це говорить про те, що творчість Шевченка об’єднує усі покоління українців.

Понад 56 учасників взяло участь у конкурсі. Виступи оцінювалися у трьох номінаціях:

– декламування творів  Т. Г. Шевченка або сучасних українських, зарубіжних поетів та письменників на шевченківську тематику;

– виконання пісень на вірші Т.Г. Шевченка;

– літературно-музична композиція за творами великого Кобзаря або сучасних українських авторів на шевченківську тематику.

Переможницею огляду-конкурсу «В сім’ї вольній, новій» у цьому році стала Зеленська Поліна, вихованка Іванковичівської школи мистецтв, яка виступала з літературно-музичною композицією «Пророк» за творами Т.Г. Шевченка. Поліна отримала гран-прі нашого конкурсу і буде представляти Феодосіївську громаду на ХХХІ Обласному огляді-конкурсі читців ім. Т.Г. Шевченка.

Хочеться відзначити, що Поліні допомагала готуватися до виступу викладач театрального мистецтва Іванковичівської школи мистецтв Ганна Супрович, яка представляла нашу громаду на обласному конкурсі у 2021 році, і отримала там перше місце. Тож бажаємо Поліні також стати переможницею на обласному конкурсі!

Наш конкурс прикрасили концертні номери від колективів Центру культури Феодосіївської громади та Іванковичівської школи мистецтв, а також гостей з Києва – вокального гурту «Літопис».

Дякуємо всім, хто цінує творчу спадщину великого Кобзаря і завітав на свято його поезії.

Окрема дяка нашій поважній гості, голові журі Жигінас Тетяні Володимирівні, професору кафедри теорії та методики постановки голосу факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського Національного педагогічного університету імені Михайла Петровича Драгоманова, кандидату педагогічних наук, члену журі багатьох міжнародних конкурсів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *