СЦЕНА КЛИЧЕ!

17 жовтня 2021 року дівчата ансамблю-студії спортивної хореографії «Дивограй» Центру культури Феодосіївської громади (ЦКМ с. Ходоівка) стали лауреатами 2-ї премії на міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв «Київ єднає», який проходив за підтримки Міністерства культури України і Департаменту культури Київської міської державної адміністрації.

Надскладним видався 2021 рік для підготовки дітей у цьому виді мистецтва. Мої колеги на фестивалі вітали один одного з тим, що змогли зберегти колективи на високому рівні підготовки в неймовірно складних умовах карантину. Протягом року заняття не могли проводитися регулярно, внаслідок чого діти у колективах нерівномірно відвідували заняття і, як результат, з’явився серйозний дисбаланс у рівні підготовки серед дітей однієї групи. Взагалі, хореографічний колектив – це єдиний організм, хтось із учасників вибуває на певний період і номер вже не може бути представлений на конкурсі. З дітьми все іще складніше – вони не тільки гублять форму, але ще й дезорганізовуються. Після довгої перерви їх потім потрібно налаштовувати на командну роботу. То ж після року «коливань» з заняттями, коли діти по черзі хворіють, наша 2-га премія – це дуже не поганий результат )) Попереду нові виступи і нові перемоги, на які дівчата вже сьогодні налаштовані. Участь у конкурсі – це завжди «драйв» і заряд духу. То ж ми уже готуємося до нових змагань на хореографічних фестивалях!

Дякую моїм вихованкам, які не здалися форс мажорам і змогли у дуже короткий період гарно підготуватися до виступу на цьому фестивалі. Дякую батькам, які підтримують дітей в їх прагненні до постійного росту над своїми досягненнями!

 

Як завжди, на подібних фестивалях – наш колектив був один з небагатьох, який представляв село. На цьому конкурсі серед 80 колективів лише два колективи виступали із сільських громад – наш ансамбль «Дивограй» Центру культури та мистецтв села Ходосівка та колектив «Діамант» із села Кучаків Бориспільського району. Нещодавно на міжнародному вокальному конкурсі виступав наш ансамбль сучасної і народної пісні «Тріумф». Там, взагалі, серед більше 100 учасників ми були єдиними із села. Решта колективів приїхали з міст і деяких смт.  Це говорить про те, що дуже не просто у сільській місцевості готувати колективи до виступів на конкурсах подібного рівня. То ж, я вітаю наших дівчат з чудовим виступом і щиро дякую їм за те, що вони достойно представляли Феодосіївську громаду на міжнародному фестивалі!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *