ЕТНО-ФОЛЬКЛОРНИЙ СЕМІНАР

Добра, щира, емоційна і дуже цікава зустріч відбулася у Центрі культури та мистецтв села Ходосівка 20-го лютого, на яку завітали представники закладів культури Феодосіївської громади і гості – вокальний колектив «Рідна пісня». Це унікальний колектив, який неодноразово завойовував Гран-прі на міжнародних конкурсах і є володарем престижної премії ім. Г. Сковороди. Керівник цього колективу – талановитий митець України Василь Триліс, який також є засновником, керівником і головним диригентом славетного хору “Чумаки”.

На зустрічі говорили про етно-культурну спадщину нашого народу, глибокий зміст українських пісень, співали, ділилися думками щодо збереження і популяризації народної пісні, навіть, вчилися в’язати хустки ). Під час спілкування народилося багато цікавих ідей про спільні заходи і можливі мистецькі проекти.

Висловлюємо велику вдячність учасницям колективу «Рідна Пісня»: Валентині Орел, Катерині Левенко та Оксані Гордієць – етнографу, мистецтвознавцю, науковому співробітнику Національного музею народної архітектури та побуту України. Будемо раді новим зустрічам з «Рідною піснею» на святкових заходах нашої громади!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *