НЕЗВИЧАЙНІ КАРТИНИ З КІСТОЧОК ТА ЛУСКИ РИБ

ДІЗНАЙТЕСЯ ПРО МАЙСТРИНЮ З КВІТУЧОЮ ДУШЕЮ, ЩО ЖИВЕ У ХОДОСІВЦІ.

Ми часто дивуємося різним технікам, завдяки яким на світ народжуються витвори мистецтва, зроблені народними умільцями. Лоза, соломка, скло, дерево, кора, інші природні матеріали стають основою справжніх шедеврів в руках майстрів і майстринь.

Надія Данилівна Глемязь створює унікальні картини з такого матеріалу, про який більшість людей і не здогадується, що він може бути використаний у мистецтві. Роботи Надії Данилівни виготовлені з кісточок та луски риб! Це надзвичайно рідкісна техніка, яка вражає своєю витонченістю. Складно повірити, що перламутрові хризантеми на чорному оксамиті, золотоверха церква, об’ємні бузкові суцвіття створені з такого простого матеріалу. Зі слів Надії Данилівни, захоплення цим видом творчості було несподіваним. Поштовхом стала невелика замітка у журналі «Порадниця», в якій описувалася техніка створення картин із риб’ячих кісток. Цікаво те, що свій талант Надія Данилівна почала розкривати лише три роки тому. За ці роки їй вдалося створити біля 30 картин і усі вони різні, неповторні. Але найулюбленішою для Надії Данилівни є картина під назвою «Квітка душі». У 2020 році майстриня відсвяткувала свій 80-річний ювілей, і коли ми поцікавилися, що спонукає людину у такому віці невтомно творити красу, Надія Данилівна відповіла: «Потреба душі».

Бажаємо усім у будь якому віці дослуховуватися до своєї душі. Це єдиний правдивий інформатор про наш потенціал і його призначення.

P.S. Шукайте талановитих людей серед Вашого оточення – народних умільців, які володіють рідкісними, або зникаючими техніками. Відправляйте інформацію на пошту Центру культури та мистецтв села Ходосівка ckmhodosivka@ukr.net. Ми можемо робити відео репортажі про таких людей. Треба докласти усіх зусиль, щоб громада про них дізнавалася і їх цінні знання не загубилися у часі та були передані наступному поколінню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *