«З ПІСНЕЮ КРІЗЬ ВІКИ». Різдвяно-новорічний концерт у ЦКМ

18-го січня 2020 року у Центрі культури та мистецтв с. Ходосівка відбувся святковий Різдвяно-новорічний концерт. Ми провели його на передодні великого свята Водохреща, яке завершає цикл усіх різдвяно-новорічних свят. Із року в рік десятиліттями одне покоління передає іншому поколінню прекрасні традиції святкування Різдва, нового року та інших свят. Щось у цих традиціях змінюється, а щось залишається незмінним. Нам стало цікаво, а як би у нашому часі почували себе люди, які б потрапили до нас з далекого 1820 року? І ми вирішили не на довго зазирнути у минуле, на 200 років тому. Виявилося, що так само, як і в наш час, молодь прагне нового і спішить потрапити у майбутнє, а доросле покоління намагається зберегти традиції минулого і сьогодення. Дві молоді дівчини дуже хочуть побачити, як святкуватимуть Різдво і Новий рік через 200 років і в чарівну Різдвяну ніч опиняються у майбутньому. Потрапивши у наш час дівчата дізналися, що у мистецтві сучасність і минуле можуть прекрасно співіснувати. У 2020 році, так само як і в 1820 році люди залюбки співають колядки і щедрівки, водять «козу» і грають вертеп. Нові напрямки музики і танців не пригнічують красу давніх традицій і стилів. Тому на сцені звучали як сучасні так і народні пісні, виконувалися різні танці і вірші, було багато гумору. Наприкінці концерту глядачі і учасники заходу змогли переглянути відеоролик, який увібрав сюжети про всі заходи ЦКМ у минулому 2019 році.

Різдвяно-новорічні свята завершилися, але новий рік розпочався, отже будуть нові зустрічі, нові виступи і нові досягнення. Ми запрошуємо до наших студій усіх бажаючих, щоб спробувати свої таланти, і дуже сподіваємося на нові обличчя на нашій сцені. Тут ви можете бути танцюристами, акторами, співаками, музикантами, ведучими. Також у нас багато студій прикладних видів мистецтва. До Різдвяно-новорічного концерту вихованці цих студій разом із своїми керівниками підготували тематичну виставку своїх робіт, на якій було представлено понад 100 дитячих робіт, і яка святково прикрасила концертну залу.

Колектив Центру культури та мистецтв села Ходосівка бажає всім миру у кожній родині і у наші країні, щоб кожний день нового року був корисно прожитим і приносив радість і задоволення кожному з нас. З Новим роком!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *