БЛАГОДІЙНІСТЬ НАДИХАЄ

ВЕЛИКОДНІЙ ВІЗИТ ДО ОНКОХВОРИХ ДІТЕЙ ТА ЇХ БАТЬКІВ.

Уже не вперше колектив Центру культури та мистецтв с. Ходосівка за підтримки сільського голови Миколи Леонідовича Пянчука відвідує онкохворих дітей, якими опікується Всеукраїнський благодійний фонд «Запорука». Це може здаватись дивним, але з часу нашої останньої зустрічі з цими дітками у цьому році на Різдво, ми з нетерпінням очікували Великоднє свято, щоб знову до них завітати. Виявляється, існує ще й такий різновид залежності, як залежність від благодійності 🙂 І дійсно, з моменту нашого знайомства з координаторами фонду «Запорука» і першого візиту до хворих дітей, які лікуються у Національному інституті раку, у нас з’явилась потреба регулярно відвідувати цих діток, щоб віддавати їм частку своєї енергії і позитивного настрою, дарувати посмішки та ще й чомусь навчати. До святкування Великодня ми запропонували провести майстер класи з розпису по кераміці «Традиційна символіка в писанкарстві» та орігамі «Великодня паперова пасочка». Але цього разу координатори фонду «Запорука» порадили нам завітати не у дитяче відділення Національного інституту раку, а в центр проживання сімей онкохворих діток, який має назву «Дача». Слово «дача» говорить про відпочинок. А відпочинок цим сім’ям дійсно потрібен – від болю, страху, невпевненості і розлуки. Лікування цієї хвороби може тривати 1-1,5 року і більше. То ж сім’ї з різних куточків України (у тому числі з Донецька, Луганська та Криму) змушені розлучатися на довгий час для лікування дитини. На «Дачі» створені всі умови для комфортного безкоштовного проживання 6 сімей одночасно. Протягом проживання на «Дачі» сім’ї отримують допомогу психолога, а діти продовжують курс лікування і регулярно їздять на процедури до Національного інституту раку, який знаходиться поруч із «Дачею». Важко уявити, що відбувається в душах і серцях батьків, на долю яких випало таке випробування. Ми дуже сподіваємось, що наш візит додав цим людям позитивного настрою і віру у перемогу над хворобою.

Висловлюємо вдячність координатору фонду «Запорука» Ірині Сахно за допомогу в організації нашого візиту до центру проживання сімей онкохворих дітей «Дача» та сільському голові села Ходосівка Миколі Пянчуку за великодні пасочки і фрукти, які ми передали сім’ям, що зараз проживають на «Дачі».

Велике спасибі керівникам студій ЦКМ Сергію Регульському та Олександру Уколенко за чудово підготовлені і з душею проведені майстер класи, а також нашому звукорежисеру та фото-оператору Георгію Клименко за професійний фото репортаж.

БАЖАЄМО ВСІМ  ОНКОХВОРИМ ДІТКАМ БОЖОГО БЛАГОСЛОВІННЯ І ЯКОМОГА ШВИДШОГО ОДУЖАННЯ!

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *